CoderDojo & Raspberry Pi bundelen krachten

Met plezier mag ik met u delen dat de CoderDojo Foundation vanaf vandaag krachten zal bundelen met de Raspberry Pi Foundation. Dit zal nog meer jonge mensen de mogelijkheid geven te leren coderen en creëren. Deze fusie zal de stichting ondersteunen een nog sterkere,  in zijn geheel duurzamere en  een veerkrachtigere organisatie te worden.

Vanaf ons ontstaan meer dan vier jaar geleden, is onze functie altijd het ondersteunen van de internationale CoderDojo beweging en gemeenschap geweest. Deze fusie zal deuren openen, er voor zorgen dat de CoderDojo gemeenschap, mentoren en ninjas de beschikking hebben tot de best mogelijke ondersteuning, inclusief toegang tot het beste lesmateriaal en naslagwerk ter wereld.

De CoderDojo beweging wordt aangedreven door meer dan 9,000 vrijwilligers verspreid over de hele wereld, die wereldwijd jonge mensen aansporen en ondersteunen om te leren bij een lokale Dojo. Dankzij deze extra ondersteuning wordt het nu mogelijk nog meer jongeren te bereiken,, door meer tijd te steken in de ontwikkeling van onze bronnen, het ondersteunen van de gemeenschap en het ontwikkelen van groeistrategieën. Hierdoor, zal het voor vrijwilligers makkelijker worden om bij een lokale CoderDojo te starten en te blijven.  

Wat betekent dit voor u en de gemeenschap?

Ten eerste, maakt u zich geen zorgen dat er ook maar iets aan de basiswaarden van CoderDojo verandert. Deze maken de beweging zo uniek en speciaal en hier zijn we onszelf ontzettend bewust van. Het open source model van CoderDojo is een van de fundamentele waarden van de beweging en de belangrijkste reden voor de snelle groei van het concept. De CoderDojo charter, goedgekeurd door alle Champions bij het starten van hen CoderDojo en de gepubliceerde verklaring van algemene voorwaarden van CoderDojo ECHO, zullen ongewijzigd blijven. Deze garanderen dat alle Dojo’s voor alle deelnemers gratis blijven en een inclusieve en creatieve omgeving zullen zijn.  

Betekent dit dat ik nu alles van Raspberry Pi in mijn Dojo moet gebruiken?

Absoluut niet! Zoals u weet is en blijft CoderDojo 100% content, software en hardware neutraal! Deze waarden worden nu gedeeld met de Raspberry Pi stichting, beide de Code Club en het recent gelanceerde educatie tijdschrift Hello World zijn ook hardware- en platform agnostisch!

Wat betekent dit precies voor de stichting?

We blijven een zelfstandige stichting met Ierland als basis, maar zullen in de toekomst nauw samenwerken met de Raspberry Pi Foundation om onze doelen te behalen. Philip, de oprichter van de Raspberry Pi Foundation zal het bestuur van CoderDojo Foundation betreden, CoderDojo’s oprichters Bill en James, zullen lid worden van de Raspberry Pi Foundation. Praktisch gezien betekent dit dat de twee stichtingen nauw samen zullen werken om gezamenlijke doelen te behalen. Het zal ons in staat stellen om activa en mogelijkheden te benutten die uiteindelijk verdere waarde hebben voor het runnen van de CoderDojo gemeenschap.

“CoderDojo is een van de belangrijkste wereldwijde bewegingen die jonge mensen helpt creatief met technologie te werken. Ik heb van dichtbij gezien welke enorme impact CoderDojo al heeft, en vind het geweldig dat we krachten bundelen om de kracht van het programmeren en digitaal creëren met nog meer jonge mensen te delen.”

Philip Colligan, Chief Executive, Raspberry Pi Foundation.

Veel Dojos zijn al bekend met- en onderdeel van de Raspberry Pi gemeenschap als docenten, denkers en enthusiasten. Het vinden van een organisatie waarmee CoderDojo zoveel normen en waarden deelt is voor ons een enorme kans. We kijken er nu al naar uit om samen te werken waardoor we CoderDojo en de geweldige gemeenschap nog meer ondersteuning kunnen bieden. Samen zullen we het grootste platform vormen zijn wat kinderen zal betrekken bij programmeren en digitaal creëren. Code Club en CoderDojo zullen samen 185,000 jonge mensen in meer dan 100 landen over de hele wereld bereiken.

“De Raspberry Pi Foundation ligt 100% op een lijn met het doel om jonge mensen te leren programmeren en CoderDojo is jarenlang een partner geweest. We zien dat we samen de wereld aankunnen.”

Bill Liao CoderDojo Co-Founder  

 


For Press Inquiries please get in touch here.


View English Blogpost here.

View Italian Blogpost here.

View Spanish Blogpost here. 

View French Blogpost here.

View German Blogpost here.

View Japanese Blogpost here.


Keep up to date with our newsletter

You can unsubscribe at any time.