CoderDojo Belgium Press – January 2015

Belgium

Kinderen leren programmeren tijdens CoderDojo

17th January – CoderDojo Hasselt

Kinderen en computers zijn niet zelden dikke maatjes. In de Incubator van de Corda Campus kunnen ze elke maand samenkomen om met de hulp van een ICT-coach aan de slag te gaan om spelletjes en zelfs websites te maken.

CoderDojo organiseert, samen met enkele bedrijven die er gevestigd zijn, evenementen voor kinderen tussen 7 en 18 jaar met interesse voor ICT en programmeren. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een heel leuke en gezellige leerervaring. Dojo’s worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen.

Read The Article Here

Share this post

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *