CoderDojo Sweden Press – June 2015

Sweden

 

CoderDojo Almedalen – grunder i programmering för framtidens medborgare och medarbetare

27th June – CoderDojo Almedalen

CoderDojo Almedalen har premiär i år. CoderDojo är ett initiativ som utvecklats till en global ideell rörelse med ambitionen att lära barn och unga att programmera. CoderDojo Almedalen arrangeras i syfte att ge politiker och beslutsfattare en inblick i programmeringens grunder, men också en förståelse för det datologiska tänkande som ger barnen verktyg att förstå komplexa sammanhang, se mönster och lära sig problemlösning.

Dagens barn och unga växer upp i en värld där alla områden blir allt mer digitaliserade.

– Att lära sig grunderna i programmering är viktigt inte bara ur ett tekniskt perspektiv,utan främst ur ett demokratiskt perspektiv, säger Dag Forsén, projektledare på Digital SICS Swedish ICT. Det ger oss verktyg att orientera oss i vårt alltmer digitala samhälle.

Read The Article Here

Share this post

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *