CoderDojo Sweden Press – April 2015

Coder Dojo Summer Camp arrangeras i Mjärdevi Science Park

19th April – CoderDojo Linkoping

Nu startar sommarskolan CoderDojo Summer Camp. 50 barn i åldrarna 7-17 kommer under en vecka i anslutning till skolavslutningen att erbjudas möjlighet att lära sig mer om programmering, robotik och framtidens teknik vid ett sommarläger i Mjärdevi Science Park.

Det finns ett stort och långsiktigt behov av fler programmerare och utvecklare till it-branschen – både lokalt, nationellt och internationellt. I syfte att säkerställa att det även framöver kommer att finnas kvalificerade sökanden till universitets- och högskoleutbildningar samt YH-utbildningar, behöver vi få fler barn och unga – tjejer och killar – att intressera sig för teknik och IT. För att bidra till att skapa ett breddat intresse för teknik och IT har CoderDojo Summer Camp initierats. Bakom initiativet står Mjärdevi Science Park i samarbete med CoderDojo East Sweden, Stångåstaden, Sankt Kors Fastigheter och Nulink.

Read The Article Here

Share this post

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *